Valóságos térbeli szülő-magzat találkozó!

A következő év, a szupergyors fejlődés éve lesz – mantrázzuk minden évben!

De, most egy videó is megerősíti  ezt a tendenciát, amelyen a még meg nem született csecsemővel találkozhatunk VR-szemüvegen keresztül…Fantázia?  Vagy mégsem?

2016-os évet írunk. Samuli Cantell a Mightifier finn kreatív ügynökség munkatársa még gyermeke érkezése előtt kitalálta: vajon milyen lenne, ha a gyermekem  olyan közegben láthatnám élőben, ahol még soha, senki…? És folytatta: ha, 4D ultrahang felvételét mondjuk beszkennelném és VR szemüvegen keresztül megnézhetném. Nem rossz gondolat, de még nincs a világon ilyen technológia.

Elmondta az ötletet a barátnőjének, bár kicsit őrültnek tűnt az ötlet. 

Mégis hogy csináljam? Próbáltam kísérleteket, esettanulmányokat fellelni , de hasonló próbálkozás eddig még nem volt.  Csupán néhány megoldást találtam ultrahang felvételek 3D nyomtatására a mében lévő bébiről,…de semmi konkrét.

Szerencsémre összeakadtam az  Aava Medical Centre céggel,  vázoltam nekik az őrült ötletem, ők pedig ráizgultak és azonnal nekivágtak  a megvalósításhoz. Ezen a ponton bevontam a tanácskozásba a GE céget is és egy 4D ultrahang rendszert fejlesztőt, akikkel közösen haladtunk a végső módszer kitalálásáig.

Egy reggel megtörtént a csoda! Elmentünk az Aava Medical Centre klinikára, hogy elkészíttessük a  4D ultrahang felvételt a saját gyermekemről, és bár a baba ekkorra már túl nagy volt a scanhez, mégis tökéletes felvétel készült róla.

És láss csodát, külső szakmai segítséggel, de egy hét alatt sikerült a kísérlet!

 

Íme, az egyes megjelenési fázisok a végleges technológia kialakítása során:

Döbbenet!

Amikor először felvettem a VR szemüveget, elállt a lélegzetem. Miközben tudtam, hogy ez csak egy 3D model, mégis sodró élmény volt. A gyermekemet látom!  Bent egy szeparált térben. Ott lebeg a kicsi, egyedül van, és fokozatosan a külső világ részévé válik. Furcsa dolgok történnek vele, de nem tehet mást, vár, míg meglátja kihez tartozik.

Az első percekben csak ültem a földön és néztem őt. Megnyugvás és együttérzés fogott el. Ez nem semmi!

A módszernek köszönhetően a nyolcan éves nagyi is találkozhatott a lányommal. Az első reakiója,  “Awww, look at her! she is so tiny and cute” Wow, nézd milyen apró és milyen édes!

A térben mozgó bébit itt: láthatod

Te is megnéznéd bébidet VR szemüveggel? Figyelj a következőkre:

  • Megdöbbentő éesz és egyben csodálatos
  • A zene sokkal hangulatosabbá teszi az élményt
  • Még meglehetősen sok eszközre van szükség ennek a tecnológiának az alkalmazásához
  • A szkennelést javasolt 32 hetes terhesség előtt elvégezni
  • A 3D 4D ultrahang már létezik, ez a megoldás a testnek egy virtuális valósághű térben megjelenítését célzozza meg, a hasba zárt testet szabad mozgásban mutatja be.

 Go2map Group 

Kategória: Blog