Lassan leszokhatunk a weboldalakról

Jön a térképre  a Trips (magyarul: Utazások)

A Google összevonta a Goole Maps-el az utazásszervezéssel kapcsolatos szolgáltatásait például a népszerű repülőjárat-keresőt és szálláskeresőt, amelyek mostantól egyetlen, igen hasznos funkciókkal rendelkező oldalon lesznek megtalálhatók.

A magyarul is tudó oldal a repülőjáratok és szállodák böngészése mellett úti célok keresgélésére is jó, az Útikalauz fül alatt a felhasználók érdekességeket olvashatnak a kikeresett településről, illetve információt kaphatnak arról is, hogy a célvároson kívül hova érdemes menni a közelben.

A Tripst alkalmassá tették, hogy a felhasználók nagyjából képet kapjanak a várható szállásköltségről, attól függően, hány napot terveznek eltölteni az adott városban. A  felületen különféle paraméterek alapján lehet szűrni, beleértve az átszállást, a társaságot, és persze az árat. Az intelligens kereső a várakozás tényét és annak lehetséges időtartamát is jelzi, az utasokat így nem éri (akkora) meglepetés.

A Trips legjobb része, hogy ingyenes, a kikeresett információk pedig bármikor megoszthatók a család többi tagjával, ismerősökkel vagy barátokkal, így a többiek is látják, hova és mit terveznek a többiek. A Google szerint a fejlesztés néhány hónapon belül a cég térképszolgáltatásába költözik be.

forrás: hgv tech

 

Go2maps Group