Mutatjuk, merre találod a gluténmentes pékségeket!

Gluténérzékeny vagy ?

Manapság egyre több helyen szaladhatunk bele glutén-laktóz mentes péskégekbe, kávézókba a főváros bármely pontján. Nagy népszerűségnek örvend az új trend, s egyre többen csatlakoznak az ‘ideálhoz’, noha nincs is intoleranciájuk, mégis nyugodtabb szívvel falatozzák a minden-mentes(sokszor paleonak is nevezett) sütiket, szendvicseket és kávékat.

A Millenárisnál vagy a Dob utca 30. szám alatt találkozhatsz a kézműves pékséggel, ahol a tartósítószer tiltott fogalom, s ahol a nap bármely szakában helyben készült, friss péksütemények és szendvicsek közül tudsz választani.

A glutén két fehérje, a gliadin és a glutenin keveréke. 

Jó, ha tudjuk, hogy a gluténérzékenység nem betegség, de előidézheti az alábbi betegségeket: arthritis, ADHD, depresszió, szorongás, IBS, colitis, crohn-betegség, lupus, gyakori fejfájás, fáradtság, ekcéma, izomkoordináció elvesztése, csontritkulás, legyengült immunrendszer, gombás fertőzések elburjánzása, szervgyulladás, fogyás / testtömeg-növekedés és alultápláltság, korpás szeborrea, rozácea, hajhullás.

A glutén fokozza az éhségérzetet!  A  glutén elfogyasztásakor növekszik a ghrelin mennyisége az emésztőcsatornában, és egyidejüleg összezavarja a leptin termelődését. A leptin képes utasítást adni az agynak, hogy a gyomor tele van és ideje zsírt lebontani. A leptin csökkenése fokozza az éhségérzetet.

Válassz tehát gluténmentes pékárut, ami lehet éppen a bejgli is. A Freeben rendelést adhatsz le mindkét üzletükbe, december 17-ig, melyet a helyszínen tudsz átvenni. Választhatsz a hagyományos diós vagy mákos bejglik közül, s ha valami újat villantanál a családnak, lehetőséged van gyümölcskenyeres (ami tejmentes) vagy fűszeres-mézes aprósütemény (ami szintén tejmentes) rendelésére is.

Free Pékség- ahol minden van, csak glutén nincs.

Go2mapsGroup