Óriási változás jön a Google Maps-en!!!

2018. májusi bejelentés:
HALLELUJA!

A Google olyan újítást hozott a térképre, amiről eddig álmodni se mertünk!

A cég az áhított kiterjesztett valósággal turbózza fel saját térkép szolgáltatását, így az alkalmazásban megjelenő információkat az aktuális környezetünkre vetítve mutatja meg. A Google az idei fejlesztői konferenciáján jelentette be, hogy a szolgáltatás jövőjét a kiterjesztett valósággal képzeli el.

Videó szövege: “… egy mindenki számára ismerős helyzettel kezdem. Késésben vagy egy találkozóról, állsz az utcán – persze ez a cégünk munkatársaival is megtörténik – és a GPS-ünk azt mondja a telefonon: haladj tovább a Market street-en! Szóval mit  teszel ilyenkor? Lenézel a telefonondra, majd fel az utcára, aztán újra a térképre nézel, tippelsz egy irányba, elkezdesz arra menni,… néha a rossz irányba… nem vagy egyedül, mindenki így jár… kitaróan mész tovább és arra gondolsz, mégis hogy tudna segíteni a  kamerám az eligazodásban. És itt van! Halleluja!  A képernyődön mostantól ott van a reality, a valóság, mellette a térkép…”

Tehát mostantól, elég lesz csak felemelni a telefont, és a kamerát használva az előttünk lévő objektumokra vetíti majd a helyes irány felé navigáló ikonokat és jelzéseket. A fejlesztéssel az ismeretlen helyszíneken tájékozódás a korábbiaknál sokkal egyszerűbbé válik, miközben az üzleted cégére is megjelenik a térképen.

A következő lépés az lesz, hogy a Google mindezt összeköti a belső virtuális bejárással. Menet közben nézhetsz be  egy helyre, étterembe, üzletbe, hivatalba, mindenhová, ahol csak van már belső virtuális bejárás.

A megújult Maps, a Térkép,  a Street View a mobiltelefon kameráján keresztül látható valós látványt használja a navigáció teljességéhez.

2019. szeptember  … és élesben használhatod!

 2020-ban Magyarországon is megjelent a virtuális cégér alapverziója   

 

 

Go2maps Group