Szegedi halászlét kapsz a Belgrád rakparton!

Hat éve eheted az igazi  szegedi halászlét Budapesten!

Nos, a Szegedi Halászcsárda 2010-ben nyílt meg a Belgrád rakparton, a Nemzetközi Hajóállomás közvetlen szomszédságában. A nyári kánikulában terasz működik, télen pedig az étterem belsejében, cigányzene mellett élvezhetik a vendégek az igazi magyaros ízeket. Nem túlzás azt állítani, hogy a világszerte is ismert Frank Sándor, Venesz-díjas mesterszakács neve már szinte összefort a “szögedi halászléval”. 

Érdemes megemlíteni, hogy a rakparton található étteremben nem csak technológiában(passzírozva) de összetevőit tekintve is az eredeti halászlét kóstolhatjuk meg. Az alapanyagok, mint a piros paprika Szegedről, a vöröspaprika pedig Makóról érkezik. A tükrös pontyot pedig a Szegedhez közeli, Fehér tó szolgáltatja.

A tulajdonos, Frank Sándor nevéhez kötődik az immáron 20 éves múlttal rendelkező Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, amely hazánk egyik legrangosabb és legrégibb gasztronómiai fesztiválja. Több tízezer ember látogat el a fesztiválra, nem véletlen, hogy ilyenkor a Tisza mindkét oldala megtelik. Az eseményt fénypontja, hogy a fesztivál során minden kedves érdeklődő elkészítheti saját készítésű halászlevét, hogy összemérjék erejüket.

Igazi halászlére vágysz? Irány a Belgrád rakpart!

Go2mapsGroup