Teljes kontroll alá kerültek a közterületek

Épp csak megjelentek a Google Maps térképen a Waze közkedvelt funkciói, a Google csapat máris kijött egy plusz szolgáltatással

A kreatívosok lassan úgy teli pakolják a Google Maps térképet kényelmi szolgáltatásokkal, hogy gyakorlatilag minden más platform feleslegessé válhatna.
Bár egyelőre kísérleti jelleggel és csak az Android eszközökön, de az elgondolás remek! Egy új fül jelenik meg az androidos Maps alkalmazásban a saját hozzáadott tartalmakat tömörítő “Your contributions” vagy magyarul (természetesen magázva szerk.) “Az Ön hozzájárulásai” menüpont alatt, amelyen keresztül elindítható a nyilvános esemény közzététele. A folyamat egyszerű, a helyszín mellett az esemény időpontját kell megadni, illetve az app által felajánlott kategóriák közül ki kell választani a megfelelőt, plusz egy rövid leírást, esetleg weboldalt hozzácsapni az eseményhez.

A funkció könnyen használható, de az események közzététele még nem problémamentes, a térképen megjelenés például elég sokáig tart.  A fotók hozzáadása egyelőre korlátozott, jelenleg az egyes eseményekhez csak egy borítókép tölthető fel, de illusztrációk megjelenítésére lesz lehetőség a későbbiek során az elviekben erre szolgáló helyen.

Ha sikerült létrehozni az eseményt, utána bárki számára látható lesz a létrehozott esemény a térképen, annak időpontjával és kapcsolódó információival együtt. A megoldás hasznos lehet alulról szerveződő közösségi események, például nyílt piknikek vagy délutáni focizások megszervezésére, de akár az önkormányzatoknak is kapóra jöhet, amelyek az adott esetben útlezárással járó, nagyobb eseményeket, parádékat is fel tudják tüntetni a Google térképén.

A Google egyelőre nem részletezte, hogy pontosan mi alapján választja ki, hogy hol és ki számára kapcsolja be a nyilvános események funkciót, közlése szerint a funkció “egyes régiókban” még nem elérhető, de az Android Police szerint vélhetően a földrajzi elhelyezkedés, illetve a Local Guide szint is latba  fog esni az elbíráláskor.

forrás: Android Police, hwsw

 

Go2maps Group