Mi az a 3 szó, ami megmenti az életed?

Az első dolgod az legyen hogy letöltöd az alkalmazást a telefonodra!

Megtörtént uyganis, hogy egy brit nő és a négyéves lánya az autójukkal lesodródtak az útról és egy árok legalján kötöttek ki. Amikor kimásztak a kocsiból nem láttak fel az útra, és onnan sem lehetett őket észrevenni. Segítségért telefonált, de  a rendőrségnek nem tudta megmondani, hogy pontosan hol van. A somerseti rendőrök már használták azt a brit vállalkozás által kifejlesztett geolokációs alkalmazást, amivel be lehet mérni  a segítségkérő személy koordinátáit.

A fejlesztő csapat ötlete az volt, hogy osszák fel  3×3 méteres négyzetekre a világot és mindegyik négyzethez rendeljenek egy három véletlenszerű szóból álló azonosítót. A  rendőrök sms-ben elküldték a bajba jutottnak az alkalmazás linkjét, s amikor beütötte a keresőbe az applikáció automatikusan kidobta a 3 szót, amelyet bediktálva  pontosan be lehetett azonosítani azt a 9 négyzetmétert, ahol rátalálhatnak.

A somerseti volt a rendőrségek közül az első, akik elkezdtek kísérletezni a What3Words technológiájával, és a nő lehetett az első ember, akit ennek segítségével a rendőröknek sikerült ilyen módon megmenteniük. A What3Words alkalmazást már ezernyi más szervezet is használja, például az ENSZ a katasztrófák idején. Mongóliában pedig a posta címzés helyett a háromszavas kódokat használja a levelek kézbesítéséhez.

 

A Google Play áruházból azonnal le tudod tölteni

forrás: The Telegraph

Go2maps Group

 

Kategória: Egyéb