Jártál már Kormányablakban, nagy élmény, igaz :) próbáld le, milyen…

Az okmányirodák kvázi megszüntek.   Lett belőlük kormányablak…

Na, és ha már ablaka van a kormánynak, nézzük meg milyenek is lettek azok az okmányirodából átalakult kormányablakok. A Google láz és a ‘valóság kiterjesztés=virtualreality’  a kormányt is elérte, sőt a hivataljaikba is beszivárgott. Ezért ma már a Google Maps-ről bejutsz az irodák fogadótereibe, látod az ügyfélablakokat, a várókat, s miközben vársz sorszámmal a kezedben, a Google My Business profiljukon véleményt írhatsz a látottak, no meg az ügyintézésben tapasztaltak alapján. Még  azt is a fejükbe vették, hogy virtuális gombostűkkel tűzdelik teli a hivatal virtuális falait, mindenféle információt raknak mögéjük a  szórakoztatásodra. Amiről majd úgy látod, hogy valószínűleg nem a berendezés része, az a Virtuális Pin, kattints rá és bent leszel egy másik dimenzióban.  Na, nem egy párhuzamos világban, csak épp egy ügyintézés kellős közepén az ügyfélkapu megfelelő almenűjében. Nincs keresgélés, átkozódás, eltévedés az ügyfélkapus menük között, az animációk használatával épp azt az ügykört nyitod meg, ami érdekel, miközben körbejárhatod a  valóságos belső teret, folyosókat, lépcsőket, lifteket, forgathatod a képet, pont mintha épp ott helyben keresgélnél. A keresgélést és ügyintézést már jóval előbb, otthonról virtuálisan lepróbálhatod, no stress, és még az utcán a bejáratot is betájolhatod magadnak. Erről, részletesebben egy következő cikkben írunk, amikor már minden hivatalban lévő felületet be tudunk mutatni. Akkor, már kattingathatsz és játszhatsz kedvedre. Most azt mutatjuk meg, hogy navigálj a már elérhető 3D felületek megtekintéséhez:

1.) A jobb képen azt a felületet látod, amit , ha most EZT a linket megnyitod, egyenesen a Google Maps-en   fogod látni. Ha már ott vagy, akkor mászkálni tudsz a hivatal belső terében mindig a szemed elkattints, úgy tudsz haladni.Az utcára is ki tudsz nézni ha megtalálod a kijáratot (ne félj kimenni, visszafordulhatsz és újra bemész). A kép bal alsó  sarkában látsz egy térképet, amelyen a sárga emberke megmutatja hol van a hely térképen.

Ha asztali gépen a maps.google.com keresőből kezded a kutatást  vagy mobilon a Google Maps  ikonról, akkor is meg fogod találni ezt a belső bejárható anyagot. Üsd be ezeket az információkat a kereső boxba: kormanyablak II.kerület (pirossal bekarikázva a bal képen), és a következő eredményt fogod kapni: II.kerület Margit krt és II.Bátori utca. Válaszd ki melyiket keresed a térképen! A piros térképtűk mutatni fogják, hogy pontosan hol van a hely.

Amint kiválasztottad a helyet, megnyílik a hely Google My Business profilja (a kisárgázott részen fog látszani a pontos név és cím, itt tudod ellenőrizni, hogy jó oldalon vagy-e), az alsó sávban pedig láthatod a képet, ami a bejáratra vagy a belső térre mutat, s ezen keresztül tudsz bemenni és virtuálisan körülnézni. Ez a kép már ismerős lesz, miután a fenti linket megnyitottad. És pont így haladhatsz abban a 28 kormányablakban, amelyek Budapesten a Google Maps-en láthatóak.

2.) A második példában azt a futurisztikus módszert láthatod, amikor a térben haladva érsz el információkat, amelyet egyébként a hely weboldalán valamelyik alfülön megtalálnál, de ebben a térben a Megrendelő kiemeli számodra a fontos és aktuális infókat. Kiteszi egy virtuális pinre, és mozgóvá teszi a térben. Így például megnézhetsz olyan Youtube videókat, amelyet a hely ajánl neked, nem kell az interneten keresned, itt navigálás közben megállhatsz és megnézheted. Kirakhat olyan mozgó logókat is, amelyek más cégek oldalára vihetnek, hogy rákattintva, azonnal jegyet rendelhess. A Facebook ikont lájkolhatod, vagy írhatsz üzenetet a hely számára, a földgömbre kattintva meglátod hol a hely a térképen, illetve a GPS azonnal odanavigál. Ennek a nagyon korszerű, tematizáló animációs felületnek a neve a Virtuális pin.

Működő példa:  Óbudai Társaskör

Statikus képen bemutatott példa a III.kerület Harrer Pál, II.kerület Margit krt és II.kerület Bátori utcai hivatalokról

 Lássuk a kormányablakokat a Google térképen 

1013 Budapest, Attila út 12. Google Maps

1021 Budapest, Bátori László utca 2. Google Maps

1024 Budapest, Margit körút 47-49. Google Maps

1033 Budapest, Harrer Pál utca 9-11. Google Maps

1042 Budapest, István út 15. Google Maps

1051 Budapest, Erzsébet tér 3. Google Maps

1062 Budapest, Andrássy út 55.  Google Maps

1073 Budapest, Erzsébet körút 6. Google Maps

1082 Budapest Baross utca 59. Google Maps

1092 Budapest Bakáts tér 14. Google Maps

1097 Budapest, Koppány u. 2-4. Google Maps

1105 Budapest, Havas Ignác u. 1. Google Maps

1111 Budapest Budafoki út 59 Google Maps

1113 Budapest Bocskai út 39-41. Google Maps

1124 Budapest Apor Vilmos tér 11-12. Google Maps

1126 Budapest Kiss János altábornagy utca 31-33.a Google Maps

1139 Budapest Teve utca 1/a-c Google Maps

1145 Budapest Pétervárad utca 17. Google Maps

1153 Budapest Bácska utca 14. Google Maps

1165 Budapest Baross Gábor utca 28-30. Google Maps

1173 Budapest Pesti út 163. Google Maps

1181 Budapest Üllői út 445. Google Maps

1195 Budapest Városház tér 18-20. Google Maps

1201 Budapest Vörösmarty utca 3. Google Maps

1211 Budapest II. Rákóczi Ferenc út 154-170. Google Maps

1221 Budapest Kossuth Lajos utca 25-29. Google Maps

1222 Budapest Nagytétényi út 37-43. Google Maps

1238 Budapest Grassalkovich út 158. Google Maps

Fenti lehetőségek megszerzéséhez a következőkre van szükséged: belső 3D fotózás. Ez az alapanyaga minden további felhasználói élménynek. A fotóanyagokat két funkcióra használhatod:

1.) Ha, a befotózott területet a szeretnéd a Google Maps-en közzétenni, a Google My Business oldalad alkalmassá tesszük a 3D fotók fogadására. Minden kapcsolódó kérdést ITT találsz, keresd a FAQ között!

2.) Ha, 3D  animált anyagot szeretnél megrendelni tőlünk a belső tereddel, azt ftp kapcsolaton keresztül a go2maps-hosting.hu technikai felületről állandó standby móddal szolgáltatjuk Neked. Ez mit jelent? Bármikor kérhetsz módosítást a belső elnevezések, vagy a kihelyezett pinek  és azok mögöttes tartalmában, az igényednek megfelelően. A kihelyezendő elemeket te határozod meg, te adod a rámutató linkeket, és te adod a logót, amit belevarázsolunk az anyagba. Mi tervezünk, szerkesztünk, frissítünk, kapcsolatot és IT támogatást adunk.

A legjobb helyen jársz nálunk: Go2mapsGroup