A Google Maps térképen, a Világkatalóguson publikált virtuális intézménybejárás, GMB profil, animáció, és az utcafotózás élményszerű technikai leírása

Első lépésként keresd meg magad a térképen: üsd be a keresett hely nevét a Google Search keresőbe! 


Ha a monitor jobb felső területén megjelenik a Google Maps térkép információs ablak, akkor a az épület megtalálható a térképen.
 

Egy másik próba: keresd meg az épületet közvetlenül a Google Maps térképről indulva közvetlenül. Ha a térképen felbukkan a keresett helyhez tartozó térképtű, kattints rá!
Ekkor megnyílik a baloldalon a Google My Business profil, ami arról informál, hogy az épület fent van a térképen, van avatar fotó, a hely neve, telefonszáma, webhelye és utcanév, pontos koordináta pontos, és kiderül, hogy a profil a tulajdonos vagy üzemeltető tulajdonában van. A kattintást követően a baloldalon megnyílik a Google My Business profil,  ami arról informál, hogy az üzlet fent van a térképen, van avatar kép, üzletnév, telefonszám, webhely és utcanév. Most, gondold át, ki hozta létre a profilt, milyen email címről tudsz bejelentkezni, hogy módosítsd az adatokat,  tulajdonosa vagy-e a profilnak, s nálad vannak-e az ezzel járó kezelési jogok. A profil a saját digitális névjegyed a térképen, ez alapján keresik és találnak meg a látogatók.

   A Google Maps térképről

A Google Maps térkép szoftver automatizált feladatokat hajt végre  bizonyos algoritmus szerint, azaz előre megírt recept alapján működik. A fejlesztők a program írásakor azt vették számításba, hogy a recept alapján dolgozó pókok a kérdésre választ kapjanak, pl. hol az üzleted, és hol vagyok én, milyen közlekedési eszközöket kell használni  az odajutáshoz, stb…. Ha van válasz, párosítanak, illesztenek, ha nincs, elejtik a feladatot, nem lesz eredmény. A Google pókok megállás nélkül pásztázzák a térképen lévő hely profilját, annak weboldalát, közösségi oldalait, valamint az összes olyan weboldalt, ahol vonatkozó információkra lel. A pillanatok töredéke alatt képesek elveszíteni az adatfoszlányokat, ha azok ellentmondásosak. A kereső pókok számára a kép és a szöveg is egységesen bináris számokat jelentenek az azonosítás és feldolgozás tekintetében, vagyis bármi lehet információ a számukra. 

Google My Business profil 

A profil a hely saját digitális névjegye a térképen, ez alapján keresik és találják meg a látogatók. Probléma lehet, ha nem ismert, hogy ki hozta létre, milyen email címről?  Ezek az adatok kideríthetők és módosíthatók ha már elévültek, a tulajdonba/birtokba vétel az ellenőrzött adatokra a kezelési jogokkal együtt megtörténik. Amikor a profil nincs birtokba véve, kitett harmadik személyek felé, akik módosítást adhatnak be a Google felé, akik minden különösebb ellenőrzés nélkül átvezetik az adatokat a rendszeren. A birtokbavétel ezt küszöböli ki.

A Google promóciós videóján látható fejlesztés minden térképen lévő vállalkozás jövőjét befolyásolja, a videó szövege: “…egy mindenki számára ismerős helyzettel kezdem. Késésben vagy egy találkozóról, állsz az utcán – persze ez a cégünk munkatársaival is megtörténik – és a GPS-ünk azt mondja a telefonon: haladj tovább a Market Street-en! Szóval mit teszel ilyenkor? Lenézel a telefonodra, majd fel az utcára, aztán újra a térképre nézel, tippelsz egy irányba, elkezdesz arra menni,…néha a rossz irányba… nem vagy egyedül, mindenki így jár… kitartóan mész tovább és arra gondolsz, mégis hogy tudna segíteni a kamerám az eligazodásban. És itt van! Halleluja!A képernyődön mostantól ott van a reality, a valóság, mellette a térkép… sőt még a Google játékok is bekapcsolhatók…” 

A profil rendszerbe állítás munkadíja egyszeri 5.000.- Ft + áfa összeg. Amennyiben fotózást rendel a Google Maps térképre és Világkatalógusra, a fotózással egybekötött profiltisztítás, rendszerbe állítás ingyenes!

  Fotózás

Az auditált, kalibrált speciális kamerákkal valósághű fotókat készítünk automatikus fény és szög beállításokkal a külső és belső terekben. A megfelelő szoftver segítségével a képek egy algoritmus szerint kiválogatásra és round-about technológiával összefűzésre kerülnek. A fotózást követően elektronikusan URL szett mappában adjuk át a beágyazható iframe linkeket. A fotót készítő Go2maps Hungary Kft. a szellemi tulajdonosa a képi anyagoknak, amelynek felhasználásáról a kétoldalú szerződésben és az ÁSZF-ben rendelkezik. 

  Animáció

Az elkészült anyagok (Google Maps és Világkatalógus) mellett animációs bejárás készíthető, amely többlet felhasználói élményt nyújt a virtuális látogatók számára. Az animált virtuális bejárás a már elkészített fotózott anyagokból állítható elő egyedi grafikai és dizájn elemekkel, a helyszín adottságait figyelembe véve és az intézmény saját marketing elemeit felhasználva. Ahogy a Google a saját térképen új animációkkal bővíti az információk tömegét és látványát, úgy tudjuk mi is további információkkal és látvánnyal kiegészíteni az alapfotózást, amely így már a weboldalba vagy közösségi oldalba ágyazható. Az animációs virtuális bejárás havi hosting díj ellenében, élő kapcsolattal, állandó rendelkezésre állással, korlátlan animációs elem és mögöttes információ módosítási lehetőséggel érhető el. 

LIVE VIEW  2021. májusban bejelentették a Google C/O fejlesztői konferencián, hogy a lentebb látható videóban és a magyar Gyöngyösi úti verzión látható Live View  az utcáról a beltérbe haladva is működni fog … ha van beltéri virtuális bejárása a helynek. Hétköznapi nyelvre fordítva: egy várban, kastélyban nem csak a közparkot, de a virtuális belső útvonalat is követheted a térképen – az összeköttetés nem szakad meg.  Ehhez azonban belső virtuális bejárás szükséges, amit cégünktől megrendelhetsz. 


Világkatalógus 

A Világkatalógus célja a régiók látogatói számára valós idejű és interaktív vizuális információkat nyújtani az adott országban található érdekes helyekről (Poi). A virtualtour.city virtuális valóság integrált idegenforgalmi platform hatékony eszköz a térség vonzerejének növelésében, a helyi gazdaság fenntarthatóságának támogatásában, valamint a hely látogatói számának növelésében. A járvány okozta korlátozott vagy inkább jó előre megtervezett mozgások idejében a virtuális  bejárásnak kiemelt jelentősége van. Egy működő az ország vonzerejének növelésére azáltal, hogy javítja a kulturális, természeti, történelmi és üzleti értéket az interneten. 

Az általunk fotózott magyar helyszínek felkerülhetnek a már megtalálható 60 ezer helyszín mellé, a magyar zászló alá.

    Településfotózás  program 

A virtuális belső bejárással, a ’See Inside’ (kukkants be hozzánk) termékünkkel öt éve vagyunk jelen a piacon. Sok települést tettünk virtuálisan megismerhetővé a főbb intézményeik belső virtuális fotózásával. Utóbbi években az úthálózatok virtuális frissítése is sláger téma lett, mivel még mindig 2011-ben fotózott állapot látható sok helyütt a Google Maps térképen, illetve sok magyar település úthálózata egyáltalán nem tekinthető meg Street View módban. A navigálás nehézkes, az utca virtuális használata a helyi eligazodáshoz nem biztosított. 2020-ban megkezdtük ezen útvonalak Street View frissítését, vagy a még láthatatlan utcákat láthatóvá tesszük a Google Maps térképen. Autós kamerával befotózzuk a település kívánt részét és gps pontokkal azonosítva útvonalként a Google Maps térkép Street View idővonalán közzétesszük. 

Referenciáink között és az Interreg beszámolónk között megtalálod, hogy mely települések csatlakoztak már a programunkhoz, és mely intézmények számára tartották fontosnak az önkormányzatok megrendelni a Google Maps láthatóságot és a Google My Business profil rendezettséget és Világkatalógusban megjelenést.

Érdeklődésed  Google Maps térképre és a Világkatalógusba felkerüléshez az ajánlatkérés gomb segítségével vagy a hello@go2mapshungary.hu email fiókra írt levéllel tudod elküldeni.

 

Go2maps Group