A Live View AR felrobbantotta a telefonokat

Végre! A tájékozódás sokkal könnyebb lesz mostantól. A Google LLC 2019. augusztus 9-én bejelentette, hogy a tavaly május 8-i I/O konferencián beharangozott virtuális valóság funkció 2019. szeptemberben élesítésre került!
Mostantól a térkép használatakor azonos időben látod a gps térkép irányítást és a kamárán keresztüli valóságos, élő  környezetet a jobb tájékozódáshoz.

 

A virtuális pin (hotspot) = UX
  • Kitűzünk virtuális gombostűket a befotózott 360 fokos térbe, mögé kötünk információkat a vállalkozásodról, ami további kattintással megnyílik.  Így mélységben és térben oszthatsz meg adatokat, élményeket magadról.

Futurisztikus, de nálunk már elérhető!

Érdeklődj, adunk referenciát ahol megnézheted, itt pedig röviden az UX (user experience)

Mikor jön legközelebb a Google autó?fontos

Sok község vágyik arra, hogy megszépült utcáit újrafotózzák, vagy legalább bővíthessék utcáikat a Google Mpas Street View.  A Google négy hónapra előre jelzi, hogy mely helyeken fotóznak az autóik, itt tudod megnézni  https://www.google.com/streetview/understand/

Figyelem! Megújult intézményeiket az technológia használatával is meg tudják jeleníteni a térképen. Szükséges a 3D fotózás, Google My Business oldal,  publikálási engedéllyel rendelkező csapat. A GPS működésének nem feltétele a Google Street View, viszont a környék és az intézmény teljesen megújult atmoszféráját a 3D fotózással és Google My Business profillal is meg tudja osztani a városvezetés vagy válallkozás  tulajdonosa. A Google nem fogja újrafotózni a már 2011-12-14 ben bejárt utcákat, azok a régi hangulatukban maradnak meg a térkép rendszerében. Úgy tudja a város, község megmutatni a beruházásait, a megújult utcáit, ha az országában működő helyi Google Maps szakértőkkel elvégezteti a fent leírt munkálatokat. A Google a friss információk beszerzéséből építkezik szerte a világon. Ennek feltétele a technológia adta lehetőség kihasználásása. Döntse el megvárja-e az autót!

 

 

Még nem https-alapú a weboldala? Akkor itt az ideje a váltásnak! Miért?

Ma már a Google első oldali találatainak fele https-alapú. A Google 2016. december 27-én elkezdte kiküldeni a figyelmeztetéseket a Search Console-on keresztül azoknak a weboldalaknak, melyeken felhasználónév és jelszó mezők találhatók, és nem https-t használnak. A Chrome megjelöli azokat a weboldalakat, melyek jelszavakat vagy bankkártya-információkat tárolnak “nem biztonságos” módon, azaz nem használják a https-t.
2017 OKTÓBERÉTŐL MINDEN HTTP-OLDALNÁL RIASZT A CHROME!
Míg az olyan weboldalaknál, melyek jelszavakkal és más személyes adatokkal dolgoznak, kritikus fontosságú a https használata, a Google szerint minden más weboldal esetében is fontos lenne https-re váltani. Enélkül ugyanis a hackerek ellophatják a bizalmas információkat. Ez lehet az oka annak is, hogy 2017 októberétől fokozzák a szigort: a Chrome minden http weboldalra megérkezés előtt figyelmeztetni fogja a felhasználókat arra, hogy “nem biztonságos” weboldalra készülnek lépni.
A Google előnyben részesíti a rangsorolásnál azokat az oldalakat, akik https-t használnak.

Go2maps brand használatáról

A szerzői jogi, szabadalmi- és védjegyoltalom kizárólagos jogot jelent a szellemi alkotás/szellemi termék használatára, és a bírósági fellépés lehetőségét azzal szemben, aki a jogosult szerint visszaél a szerzői művével, találmányával, levédett márkanevével. A szellemi tulajdonhoz fűződő jogok megsértőit büntetőjogi szankciók is sújthatják.

A lent felsorolt szellemi termékek csak a szellemi vagyon tulajdonosának hozzájárulásával és engedélyével használhatóak bármilyen felületen. Kizárólagos használati engedéllyel a Go2maps Hungary Kft rendelkezik.

A Go2maps Hungary Kft kizárólagos hozzájárulással rendelkezik, ennek értelmében a cégnevében, a weboldalán, a marketing és kreatív anyagain (névjegykártya, szóróanyagok, tájékoztatók) a logokat, védjegyeket, szóösszetételeket szolgáltatásának értékesítése céljából használhatja.

Minden más használatot a törvény védjegybitorlásnak tekint. A védjegybitorlás egy jogsértő cselekmény, lényegében más védjegyének jogosulatlan használata. A védjegyoltalomból eredő jogok megsértéséhez polgári jogi, büntetőjogi, valamint vámjogi jogkövetkezmények fűződnek.

Védjegybitorlást követ el, aki a védjegytörvény 12. §-ában foglalt rendelkezések megsértésével a védjegyet jogosulatlanul használja. A védjegybitorlással szemben polgári bíróság előtt lehet fellépni a Vt. XII. fejezetében szabályozott  védjegyperek  egyikével, a védjegybitorlás miatt indított perrel.


Kérjük a szellemi alkotáshoz való jogainkat tiszteletben tartani és a törvények betartásával és betartatásával védeni!


2017.06.01-i hatállyal oltalom alá véve:

Védjegyokirat_ Go2maps.city abrás védjegy száma 223030 

Védjegyokirat_Go2maps hero  ábra oltalom száma 223029

2017.08.30-i hatállyal oltalom alá véve:

Védjegyokirat GO2MAPS szóösszetétel oltalom száma 224104 

Brand megjelenési elemeink:

szöveg              ábrás         ábrás-szöveges         ábrás (hero)                   ábrás-szöveges

                         

Kik vagyunk?

A Go2maps Hungary Kft a Go2maps projektre alakult cég, aki az e-Content S.a.r.l. Luxembourg,  illetve a Novitech Sk. IT cégekkel stratégiai partnerségi megállapodást kötött a magyarországi projekt digitális piacának bővítésére. Ekként, rendelkezik a Google Maps Street View Business ’See Inside’ Editor licencével, a közzétételi joggal a https://virtualtours.city/ belga fejlesztésű világkatalóguson, valamint rendelkezik a ’Virtuális Pin’ animáció eszközrendszerével, és mindezek magyarországi értékesítési jogával, illetve a jog gyakorlásának eszközrendszerével.

Mit tervez a Google Vállalat?

A Google Vállalat fejlesztési tervei titkosak. Éppen annyi információt hoz nyilvánosságra, amennyi  segít eligazodni a VR forradalom mindennapos változásaiban.  “The See Inside feature is being replaced by a new imagery gallery, you can see the new display of the imagery gallery when looking up a business listing on the Maps app for mobiles.” … és ezt a mondatot olvasva biztosak lehetünk benne, hogy minden nap találkozhatunk valami újdonsággal.

Ki publikálhat legálisan a Google Maps felületére?

A Google Vállalat 2016. júliusában leállította a Trusted Photographer Account engedélyek kiadását,  tekinttel a sok alacsony minőségű  fotó és túrák tömeges feltöltésére. Következő intézkedést 2017.március 31. napján vezette be, amikor megyszűntette a saját Street View Editor felületét, amely addig lehetőséget adott az ingyenes publikálásra. A Google négy nemzetközi céget jelölt meg fizetett Editor felület fejlesztésére. Ők teszik ma lehetővé a 2016. július előtt licencet szerzett, minősített fotósok számára a virtuális túra publikálását.  Mi a gothru.com szerkesztő felületen keresztül dolgozunk. A minőségi munka nálunk alap!

 

See Inside "Belső nézet" folyamatos változása a Google Search felületén

A Google Vállalat a világ minden tájáról összegyűjtött user feaure hatására és azok kielégítésére a kényelmi igényekhez igazítja a megjelenést. Egy friss intékedésük a digitális zavarok elkerülésére: “In our previous interface design, See Inside, Street View, and photos were represented by three distinct image buckets. This has proven to be a confusing and unnecessary distinction for our users because See Inside is often showing exterior views, Street View is often not on streets, and photos are often actually 360 photos. Thus, we are moving away from distinguishing 360 photos with the “See Inside” language and are now showcasing 360 imagery on it’s own visible tab in the photos gallery, both on mobile and on desktop.” LeandroFernandes

Mi a Google Maps és Google Street View?

A Google Utcakép (eredeti angol nevén Google Street View) a Google vállalat egyik internetes szolgáltatása, amely lehetővé teszi, hogy a Google Térképet, illetve a Google Földet böngészve a felhasználó utcaszinten, majdnem fejmagasságban készült, úgynevezett panorámaképeket tekintsen meg a Google által bejárt településekről és az általuk bejárt közutak közelében fekvő tájakról.

Üljünk be valahová! (katt a képre)
Mi a Google 'See Inside'?

A Google ‘See Inside’ lehetővé teszi, hogy keresőben a keresett hely Google My Business oldalát megnyitva, a hely utcaképére kattintva bejuthassunk a belső térbe. Az új technológiával folyamatos közlekedési útvonalat biztosítunk a zárt térben készült panoráma fotók, az abból létrehozott virtuális séta és Street View Google My Business mindenki számára elérhető felület között. Kattintsa végig a folyamatot és kérje ajánlatunkat!

 

 

Milyen előnyökkel jár a Google Maps ‘See Inside’ használata?fontos

A Google Maps Street View Business ‘See Inside’ aktiválásával a Google Search automatikusan előrébb sorolja a bekötött helyet a találati listában (SEO). Így az Ön vállalkozására  gyorsabban rátalál a felhasználó. 

Mit jelent a SEO előny?fontos

Kapcsolódó kép

A keresőoptimalizálás (angolul Search Engine Optimization – SEO) a weboldal keresőmotorokban való megjelenésének javítását jelenti a nem fizetett keresési eredményekben. Minél előbb, azaz jobban rangsorolva helyezkedik el weboldala a találati oldalon, annál többször jelenik meg a találati listában, ami több látogatást eredményez a kereső használóitól.

Mi a Google My Business profil és miért van rá szükség?fontos

A Google Co. a Google Cégem (My Business) fejlesztést 236 országban 65 nyelven teszi elérhetővé, köztük magyar nyelven is. A sok különféle alkalmazást a Google most egyetlen alkalmazásban egyesítette, megkönnyítve a cégtulajdonosok munkáját a Googleval. A Google Cégem segítségével, többek között:
– Szerkesztheted vállalkozásod adatait többek között a Google Search és a
– Google Maps felületeken
– Híreket és frissítéseket oszthatsz meg ügyfeleiddel
– Válaszolhatsz a véleményekre
– Megtudhatod, hogy ügyfeleid hogyan találnak rá vállalkozásodra
– Fotókat oszthatsz meg és 3D panoráma belő sétát tehetsz rajta közzé

A Google Cégem segítségével az összes alkalmazás egy helyre került, így elérhetőek a vélemények, a Google Analytics statisztika, a Google+ oldal, a Youtube, és sok más alkalmazás. A Google automatikusan minden Google+ oldalt, és Google Local oldalt átalakított a Google Cégemnek megfelelő formátumúvá. A Google cégem részletes adatokat szolgáltat az egyes bejegyzések vitalitásáról és 200 követő felett demográfiai adatokat is közöl a Facebookhoz hasonló módon.

Milyen körülményeket teremtsek a fotózáshoz?fontos

A fotózásnak nincsenek extra igényei, azonban érdemes néhány dolgot alaposan átgondolni a kivitelezés megkezdése előtt ,pl.: Steril (üres) vagy életszerű teret kívánnak-e bemutatni?. Az elkészült panoráma képeken utómunkákat nem áll módunkban elvégezni. Online megrendelés esetén munkatársaink 5 munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot. Keresgéljen referencia mintáink között és találjon az Ön vállalkozásához hasonló példát!

Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ (katt a képre)

 

 

Az épület még nem állt amikor a Google Bubble Car fotót készített az utcánkról

A technika lehetővé teszi, hogy az évekkel ezelőtt készült Street View útvonalhoz jelenidejű térbeli fotókat csatlakoztassunk. Nagypáli  Innovációs Ökocentrum épülete még tervben sem volt, amikor a Google Bubble Car kamerája lefoózta a község főutcáját. A felépült Ökocentrum tehát a Street View útcaképen nem volt látható. Ma, az épület virtuális megtalálható a Google Maps-en.

 

A helyiséget “üresen” vagy vendégekkel együtt érdemes fotózni?

Mivel a ‘See Inside’ Belső nézet képeken mindig a valóságot mutatjuk, ezért mindkét megoldás alkalmazható. A valóságban készült mozgó útonal válik virtuálissá, amikor a Google felületén megjelenik. Így keletkezik a Virtual Reality. A döntést a Megrendelő hozza meg. Az elkészült képek közzétételekor a Google személyiségi jogokat figyelembe véve, a képen szereplők személyek arcát kitakarja.

Mi történik, ha a fotózásra megbeszélt időpont nem megfelelő?

Ha a partner számára nem felelő az időpont:
kérjük jelezze a fotózás felé a megadott elérhetőségén. A partner kiesése a fotózási programból megnehezítheti a kivitelezést, más partnerek ütemezését is módosíthatja.

Előfordulhat, hogy cégünk kér időpont módosítást:
ez negatívan befolyásolhatja a partner napi programját, ezért kerüljük az ilyen helyzeteket.

Belső átalakítás miatt a teljes virtuális sétát újra kell fotózni?fontos

Felújításkor csak az új helyiség képeit szükséges cserélni a virtuális túrában, a többi fotót nem kell megismételni. Az utómunkálatokat és a publikálást cégünknek újra el kell végeznie. A fotó pótlásásának ára 10 000 Ft + Áfa/1 db  3D körpanorama fotó esetén. Az ár minden költséget tartalmaz az ország bármely területén lévő vállalkozásra vonatkoztatva. Több fotó esetén az ár jelentősen csökkenhet.

Nem találom az URL szet mappa linket!

Az Ön fotóanyagait a szerverünkön tároljuk. Ha nem találja az e-mailt, amelyben a hozzáférését megküldtük jelezze felénk, és újra megküldjük Önnek. Az URL szet mappa  tartalmazza a vállalkozás nevét, Your Virtual Tour (saját beágyazható virtuális sétát) alatta az embeddelhető iframe linket. Továbbá alatta a Your Business Tour (a Google felületén publikált bejárható túra) és embeddelhető iframe linkje. Jobb felő sarokban jól felismerhető Go2maps.city brand logó. Kérjük keresse logónkat, és ellenőrizze hitelességét a go2mapshungary.hu FAQ oldalán!

  

Mennyi időre szól az online állapotban tartás a Google térképen?

Vállakozása allandó státusszal kerül fel a Google Mapsre, mindezt egyszeri költség mellett. Nincsenek további fenntartási költségek.

Korábban készült panoráma fotókat fel tudják-e használni?fontos

Cégünk csak saját kameráival készített panoráma képekre vállal garanciát. Harmadik cég által készített fotókat nem tudunk összefűzni és a Google Maps Street View ‘See Inside’ editor felületén közzétenni.

Képtalálat a következőre: „nikon 70 300 pixel”

Hány képpel kell kalkulálnom?fontos

A vállalkozásának igényét megismerve tudunk  összfotószámot kalkulálni. Figyelembe kell vennünk a kiállásokat, szükséges technikai fotókat, publikálási feladatokat, utómunkákat, s ezek összessége adja ki a végső projekt nagyságát. Kérjen tőlünk ajánlatot!

 

Milyen összeggel számoljak?

Cégünk projektáron dolgozik. A fotózási projekt mellé, ugyanis egyéb teendők is társulhatnak, így a Google My Business profil létrehozása, térképtűk kihelyezése vagy elmozgatása, SEO hatékony működését zavaró Google környezet tisztítása. A 3D fotózási projekt végső árát a feladatok függvényében alakítjuk. Munkánk minősége kiemelkedő, áraink viszont hétköznapiak. Engedményeinkkel az Ön pénztárcájára szabjuk az árat.

Kérhetek-e hétvégére fotózást?

Hétvégén is vállalunk fotózást. Kérjen online ajánlatot, telefonáljon +36 (20) 939 0890 vagy írjon nekünk e-mailt  sales@go2mapshungary.hu

 

Mi a "City-package"?

A City-package speciálisan a városok számára kialakított 3D digitális kivitelezési csomag. Cégünk költséghatékony megoldással kívánja digitális megjelenésre ösztönözni a városok vezetőit. Ma az elérhetőség és ismertség legjobb formája a Google Maps-en megjelenni! Nyissa meg az oldal tetején lévő City-package fület és írja be azt a kódot, amelyet kérésére e-mailben küldünk el Önnek.

 

Milyen gyorsan élesedik a ‘See Inside’ szolgáltatás?

A fotózást  követő 48-72 órán belül élesedését a Google Maps térképen  a vállalkozása. Google My Business profil nélkül  a feltöltés nem valósítható meg. Igény esetén a profilt létrehozzuk Önnek, ekkor azonban hosszab átfutási idővel kell kalkulálni.

Mi történik, ha órákra vagy akár egy napra is eltűnik a virtuális túrám?

A Google Vállalat rendszeres fejlesztéseket végez, s átálláskor előfordulhatnak átmeneti státusz változások. A Google rendszerének firssítését követően pár órán belül visszaáll az eredeti állapot.

Máshová mutat a jelenlegi utcakép, es nem találnak üzletemhez a partnereim?

Forduljon hozzánk segítségért, a Google saját szakembereivel közösen próbálunk megoldást találni a problémára!

Nincs rendszergazdám, kitől kérjek segitséget?

Ismerjük a digitális világ kihívásait, ezért az Ön feladatát szakembereink kiegeszítő szolgáltatásainkkal könnyítik meg. Küldje el problémáját a sales@go2mapshungary.hu  email címre, munkatársaink 1-2 munkanapon belül felvesszik Önnel a kapcsolatot.

Hogyan kapom meg a számlámat?

E-számlát állítunk ki, amit ügyfeleink letölthetnek és kinyomtathatnak könyvelőik számára. Az E-számlát az online megrendelőben megadott email címre küldjük el. A számla 8 napos fizetési határidővel készül, előre is köszönjük a pontos fizetést!

Kitől kapom a számlát?

A számla kiállítója a Go2maps Hungary Kft, Székhely: 1086.Budapest, József krt 69. Adószám: 25968624-2-42 Cgj: 01-09-300685 Közösségi adószám: HU25968624, Európai Egyedi Azonosító: HUOCCSZ.13-09-187612, Bankszámlaszám: Budapest Bank 10100716-19983300-01004002

 

Miért szükséges nyitott bejárati ajtóval készíteni az első fotót?

Az intézmény utcaképén megjelenő interaktív nyitott-ajtós képen a nyílra kattintva juthatunk be a belső térbe. A nyitott ajtó egyben jelzés az utcaképet böngészők számára, hogy üzletében ‘See Inside’ (Belső nézet) szolgáltatás érhető el.

Mi a "Virtuális Pin"?fontos

A virtuális gombostű  az elkészített  vituális séta3D felületére alkalmazott animáció.

VIRTUÁLIS GOMBOSTŰK 3D FELÜLETEN – INFORMÁCIÓK EGY TÉRBEN

  • látványos módszer a digitális kommunikációban
  • információk minőségi megosztása ikonokkal
  • aktivitás megteremtése az információ megosztó és felhasználó között
  • időtakarékos, esztétikus hivatali ügyintézés a több dimenziós digitális térben valósidejű releváns információk megjelenítésével egy adott virtuális térben,
  • az információk decentralizáltságának megszüntetése

Minden Megrendelőnek a saját igénye szerint hozzuk létre az animált belső terét. A Megrendelő adja át a logókat,  meghatározza hová helyezzük ki, milyen felület jelenjen meg a kattintás mögött, és így alakulnak ki egy egyedi felületek. Persze a belső 3D fotózás alapszükséglet. (a képért kattints a linkelt szöveges részre )

 

Több üzlethelyiséggel is rendelkezem, mindegyiket szeretném digitálisan elérhetővé tenni...fontos

Ha, Ön vállalkozásának több fiókját szeretné megmutatni, egyedi árajánlatot készítünk Önnek. Ajánlatkéréshez kattintson az ajánlatkérés linkre és írja le részletesen üzleteinek paramétereit, vagy egyeztessen velünk.  

Hogyan kapom meg az elkészült virtuális túrámat?fontos

URL szet mappa linkjet küldünk Önnek

  • Az első keretben az úgynevezett Virtuális túra kap helyet, a fotók itt egyesével is megtekinthetők.

  • A második keretben a Virtuális névjegyet és annak iframe linkjét találjuk. A giroszkóppal rendelkező eszközökön(jobbára mobilkészülékek és tablet) csupán a készülék mozgatásával is 360 fokban körbenézhetünk. A virtuális névjegy a cég digitális aláírásába beágyazható, s így minden küldött emialben közzétesszük a legkedveltebb panorama fotót vállalkozásunkról.

  • A harmadik keretben a Google Business Tour található. Ez mutatja a belső nézet a Google Maps-en megjelenő változatát. Az itt található névkiírás a Megrendelő által eredetileg létrehozott Google My Business profiloldalon lévő kiírással megegyező lesz, attól nem térhet el, azt csak a Megrendelő tudja módosítani. Google My Business oldalának szerkesztésével kapcsolatban kérje segítségünket itt.
Mindhárom keretben megtalálható a direkt link a beágyazáshoz. Jó munkát!
Multifloor!

Multifloor funkció esetén technikai fotók elkészítésével összekapcsoljuk intézményeinek szintjeit, folyamatos közlekedési útvonalat teremtve az emeletek között.

Már élesítették a 'See inside' szolgáltatást, de a térképen mégsem látható. Mi a teendőm?

A Google térkép szolgáltatás frissítése miatt előfordulhat ilyen eset. Elképzelhető, hogy néhány órán át, vagy olykor akár több napon keresztül is frissül a szolgáltatás, ez azonban nem jelenti azt, hogy az Ön helye eltűnt a térképről. A frissítések minden esetben a felhasználók érdekében történnek. Amennyiben több, mint két héten keresztül tapasztalna hasonló jelenséget, írjon emailt a hello@go2mapshungary.hu-re, és továbbítjuk az illetékes ügyintézőnek.

Mi a VR funkció?

A virtuális valóság (angolul: virtual reality, VR) alatt a digitális technikával létrehozott és az általa keltett élmény egészét értjük. A virtuális valóság egy számítógépes környezet által létrehozott, mesterséges világ, amelybe a felhasználók megpróbálnak minél jobban belemélyedni és beleélni magukat az adott virtuális világban történő eseményekbe.

Hogy tudom népszerűsíteni a Google My Business oldalam?fontos

A rendszer számára fontos az aktivitás. Ez alatt a Google My Business oldalán történő rendszeres megosztást, feltöltést, követők gyűjtését, hozzászólásokat és értékeléseket értjük. A weboldal minősége is hozzájárulhat a jobb találati eredményhez. Amennyiben lehetőség van rá: optimalizálja weboldalát mobiltelefonokra és táblagépekre is, továbbá ügyeljen rá, hogy a Google My Business (Cégem) és a honlapján feltüntetett adatok (például cím, cégnév, telefonszám) egyezzenek.

 

Kapcsolódó kép

Hogy kerülhetek be a "LEG" közé?

A “LEG” oldalra  bárki felkerülhet, ha megmozgatja az Ön vállalkozásának története, a fotózási körülményei az olvasóinkat, vagy egyediséggel szolgál a közönségünk számára.

LEGJOBB SZTORIK EGY HELYEN! (katt a képre)
Hogy használhatom ki az algoritmust előnyit?fontos

Képtalálat a következőre: „algorithm”

A Google My Business oldalának “életkora” is befolyásolja az algoritmust. Mindez azt jelenti, ha ma nyitná meg Google My Business profilját, valószínűleg az igazolást követően sem ugorna fel a keresőben automatikusan. Az algoritmus figyelembe veszi , hogy vállalkozása mennyire népszerű a Google felhasználók körében. Minél több ember keres rá a cége nevére  a térképen, annál nagyobb valószínűséggel fogja a Google Maps megjeleníti keresés nélkül is (benzinkút, étterem, iskola, múzeum, mozi)