Nagypáli majdnem láthatatlan falu maradt

2018. augusztusban ismét megérkezett Nagypáli községbe a magyar polgármestert jól ismerő afrikai delegáció https://sokszinuvidek.24.hu/viragzo-videkunk/2018/08/19/nagypali-csodafalu-zala-marokko/

A Google autó csak a főutat fotózta be 2011. évben Nagypáliban, mi meg 2016. évben a többit…

Felmerült a kérdés: hogy mutassák meg magukat digitálisan a nagyvilágnak, a Google autót mégsem hívhatják vissza! Befotóztuk hát a község több utcáját és 5 intézményét, technikai képeket készítettünk az akár több kilométeres távolság áthidalásához (ez az éles túrában természetesen nem látszik), és minden intézményüket publikáltuk a Google Maps térképen. A falu vezetője elsőként csatlakozott a magyarországi városfotózás programunkhoz (City-package). Döntése gyors és határozott volt, pont olyan, mint amit az ökofejlesztései terén megszoktak. Azt mondják ” Tibi bácsi pontosan tudja mit akar.” A határozottságában sok követője van, más községek, városok polgármesterei úgy tartják “ha Köcse Tibor valamit már kipróbált és bevezette a falujában, akkor biztos a siker és nyugodt szívvel átvehetjük a gyakorlatot…”

Nézd meg az elmúlt évek fejlesztéseinek eredményét. Segítségünkkel most bejárhatod Nagypáli legfontosabb helyeit! Csodáld meg Magyarország egyik rejtett kincsét és ha tetszett, látogass el a településre személyesen is.

“Nagypáli újkori sikertörténete 1996 novemberében kezdődött, ennek folytán ma már sokak egyszerűen csodafaluként emlegetik a Zalai megyei települést.
Nagypáliban az elmúlt tizennyolc évben szinte mindent máshogy csináltak, mint a hozzájuk hasonló települések. Nem eladták, hanem bővítették a falu vagyonát, és már akkor a megújuló energiák mellé álltak, amikor azokról még alig hallott valaki. Közel két évtized alatt a 272 lelkes falu lakossága 502 főre emelkedett, az életkori átlagot tekintve pedig megfiatalodott.”

Nagypáli Integrált Szolgáltató Központ

Nagypáli Megújuló Energiaforrások Innovációs Ökocentruma

Nagypáli Helyi termékbemutató tér és piac

Tourinform Nagypáli

Főnix Klubkávézó

Nagypáli Ökologikus Témapark – Boronapince

Energia Park

Forrás: sokszinuvidek.hu

Go2maps Group

Kategória: City