Új operációs rendszert fejleszt a Google?

What’s up!

Mi a hír? A napokban kiszivárgott, hogy a Google egy teljesen új operációs rendszeren dolgozik, amelynek nincsen köze az Androidhoz. Oh!  A GitHub kódmegosztó oldalon látott napvilágot először az új operációs rendszer, amely Fuchsia kódnéven fut jelenleg.

“Pink + Purple == Fuchsia (a new operating system)” -ez az új operációs rendszer lényege.
A Google nem árul el semmit, de ők soha nem szokták kommentelni a pletykákat. Azt lehet sejteni, hogy még nagyon az elején tart az open source projekt. Brian Swetland egy Google alkalmazott, aki a Hacker News-nak elárulta, hogy olyan döntés született a cégben, amely szerint nyílt forráskódúnak kell lennie a szoftvernek és az alapoktól kell kezdeni, ugyanakkor más valaki azt nyilatkozta, hogy nagy valószínűséggel minden nyilvános lesz és jól dokumentált, csak még nem most. (2016.08.)

Éééés itt van!

Megjött, vagyis csak a hír, hogy a Google vadiúj operációs rendszerének kezelőfelülete már kész!. Az „Armadillo” már látható. A Fuchsia néven fejlesztett szoftver a cég harmadik saját OS-e lesz a ChromeOS és az Android után. Kártyaelemeken alapuló, letisztult kezelőfelület,  amiről végre kikerültek az első képernyőképek. Még mindig nem tudni, milyen eszközökre szánják, de látható, hogy lassan testet ölt a projekt

Egyfajta híd lesz majd a Chrome OS és az Android között

A rendszert teljesen a semmiből írta a keresőóriás, sokak szerint ez futhat majd a következő generációs okoseszközökön, és egy nap akár az Androidot is leválthatja. Alapjaiban különbözik az Androidtól, hiszen nem Linux-alapú, helyette a cég által fejlesztett Magenta nevű mikrokernelt használja, ami a dokumentációk szerint „gyors processzorokkal és jelentős mennyiségű memóriával felszerelt modern telefonokat, és személyi számítógépeket céloz”. (2017.03.)

 

Hozzáértők szerint “eddig jól néz ki Armadillo” , íme!   🙂

 

 Go2mapsGroup

Kategória: Egyéb